Gå til hovedindhold

Om veteranindsatsen

Her kan du læse lidt om veteranindsatsen og om veterankoordinatorfunktionen.

1. jun. 2023

Indhold

    Guldborgsund Kommune har en veterankoordinator, der er her for at støtte vores veteraner såvel som deres pårørende. 

    Veteranindsatsen i Guldborgsund Kommune er etableret for vores veteraner og pårørende, hvorfor der altid er støtte og hjælp at hente. Tilbuddet er permanent, for man ophører ikke med hverken at være veteran eller pårørende.

    Indsatsen er helhedsorienteret og tilpasses den enkeltes behov. Har du brug for en at tale med, så er veterankoordinatoren altid klar til en snak over en kop kaffe eller en gåtur. Har du brug for at vide, hvor du skal henvende dig med en frustration eller andet, så bliver du hjulpet på rette vej. Savner du et fællesskab, så hjælper vi og følger dig også gerne ind i det. Har du en sag i et af vores centre, så støtter vi dig med vejledning og sidder gerne med på møderne for at koordinere indsatsen. 

    Vores veterankoordinator er ikke myndighedsperson, det vil sige at der ikke kan træffe afgørelser fra denne side. Veterankoordinators fornemmeste opgave er at lytte til hvad der optager veteranen og dennes pårørende for herefter at åbne døren hen til de fagpersoner, der sidder med specialistviden på området eller til de tilbud, der giver mening og er relevante, så vi bedst muligt støtter op. 

    Du kan læse mere om veterankoordinatoren, vores mødested og samarbejdet med Veterancentret og DIF Soldaterprojekt herunder. 

    Guldborgsund Kommune har samarbejdsaftaler med både Veterancentret og DIF Soldaterprojekt, for at vi sammen på tværs støtter op om vores veteraner og deres pårørende. 

    Samarbejdet sker kun med samtykke fra veteranen eller dennes pårørende, hvilket betyder at der kun koordineres mellem Guldborgsund Kommunen og henholdsvis Veterancentret og DIF Soldaterprojekt, hvis der er givet tilladelse til dette. 

    Veterankoordinator vil som regel anbefale dette, da erfaringen viser at vi opnår bedre forløb ved at vi samarbejder på tværs om veteranen og dennes pårørende, da hver instans har kompetencer indenfor forskellige områder. 

    Da vi ved at det kan være svært for de af vores veteraner, der oplever stressrelaterede belastningsreaktioner efter udsendelser, at være sammen med mange mennesker på nye steder, har vi et kommunalt samarbejde med DIF Soldaterprojekt om en Safe Zone i Virkethus ved Hannenov Skov i stille og rolige omgivelser med højt til loftet. 

    Her mødes veteraner hver torsdag i nogle timer i skoven for at lave bålmad og tage del i et fællesskab, hvor der er plads til alle. Tilbuddet er ikke bindende og man byder som deltager ind med lige det man har lyst til og kan overskue. Er det en kop kaffe man trænger til, så er der rigeligt at tappe af fra kanden, vil man gerne flække brænde og lave bål, så er man velkommen til dette også. 

    I vores Safe Zone lægger DIF, Veterancentret og Sundhed i Front også vejen forbi i ny og næ. Det giver god mening, da mødestedet understøtter et rum for en uformel snak og rådgivning omkring de udfordringer man eventuelt måtte have. 

    Du kan læse mere om vores møde i naturen på siden her

    For at høre mere om veterankoordinatoren kan du ringe til Tina Nielsen på 25 18 03 79.